En snabblagad och god rätt till vardag och till helgen. Med vildsvinsfärs blir din chili con carne något alldeles extra.
Servera din chili con carne med ris och färskt bröd.
Ingredienser:
- 420 g vildsvinsfärs
- 760 g eller två förpackningar med vita bönor
- 380 g eller en förpackning av kidneybönor
- 400 g krossade tomater
- 1 st Gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
- 1 dl vatten
- Chiliflakes
- Paprikakrydda
- Spiskummin
- Salt
- Smör till stekning
Så här gör du:
- Värm en stekpanna så att den blir riktigt het, lägg i en klick smör och stek vildsvinsfärsen hårt.
- Hacka gul lök och vitlöksklyftorna. Svetta löken i pannan med färsen och lite salt. Löken ska bli lite genomskinlig men inte få färg.
- Häll i tomatpuré, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda och låt det stekas runt med färsen och löken i ett par minuter.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, vita bönor och kidneybönor och buljongtärningen. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa din chili con carne med riven ost och persilja. Servera med nykokt ris och färskt bröd.