Chili con Carne på vildsvinsfärs

Chili con Carne på vildsvinsfärs

En snabblagad och god rätt till vardag och till helgen. Med vildsvinsfärs blir din chili con carne något alldeles extra.

Servera din chili con carne med ris och färskt bröd.

Ingredienser:

  • 420 g vildsvinsfärs
  • 760 g eller två förpackningar med vita bönor
  • 380 g eller en förpackning av kidneybönor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • Chiliflakes
  • Paprikakrydda
  • Spiskummin
  • Salt
  • Smör till stekning

Så här gör du:

  1. Värm en stekpanna så att den blir riktigt het, lägg i en klick smör och stek vildsvinsfärsen hårt.
  2. Hacka gul lök och vitlöksklyftorna. Svetta löken i pannan med färsen och lite salt. Löken ska bli lite genomskinlig men inte få färg.
  3. Häll i tomatpuré, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda och låt det stekas runt med färsen och löken i ett par minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, vita bönor och kidneybönor och buljongtärningen. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa din chili con carne med riven ost och persilja. Servera med nykokt ris och färskt bröd.