Köttfärsås på vildsvin

Köttfärssås på vildsvin

Vardagsvilt när det är som bäst, en klassik köttfärssås med smaker från svenska skogen och det blir en fullpoängare! ⁠

Recept: Gör precis som du brukar göra men byt ut den klassiska färsen mot GW:s utvalda vildsvinsfärs.

Vill du ha lite hjälp eller inspiration på vägen kan du också såklart använda vårt receptet här. En enkel och klassisk köttfärssås med vildsvinsfärs som ger det där lilla extra. Perfekt till vardags och älskas av stora som små

Vildsvinskött är gott, magert med mild viltsmak som passar utmärkt att göra köttbullar på. Att laga köttbullar på vildsvin är dessutom klimatsmart och kan ge hela 90% lägre klimatpåverkan på din måltid.

WWF:s köttguide

Ingredienser:

  • 1 paket vildsvinsfärs från Svenskt Gårdsvilt, GW:s utvalda
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl matvin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk Torkad oregano
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning
  • Basilika och parmesan att toppa tallriken med

Så här gör du:

  1. Om köttet är fryst kan det vara bra att ha framförhållning och ta ut köttet och tina det under dagen i rumstemperatur, alternativ i kylen över natten.
  2. Hacka lök, vitlök morötter och selleri.
  3. Värm pannan och stek färsen i smör på hög värme.
  4. Lägg i grönsakerna och låt det svettas så att löken blir glansig.
  5. Tillsätt tomatpuré och fräs det ett par minuter.
  6. Häll på matvinet och låt det koka på hög värma i ett par minuter.
  7. Tillsätt krossade tomater, vatten, soja, buljongtärning och kryddor.
  8. Låt såsen koka ihop i ca 10 minuter samtidigt som du kokar pastan.

 

Servera med nyriven parmesan och färsk basilika.