Steambuns med hoisinstyle 

vildsvinsfärs 

Steambuns med hoisinstyle vildsvinsfärs 

Snabbt, enkelt och garanterad succé. Vill du göra en liten lyxigare variant kan du använda dig av vildsvinsfilen istället och köra den i ugnen marienerad med Hoisinsås, sweet chilisås.

Ingredienser:

BAO

  • 1/2 klyfta finhackad vitlök
  • 1/2 gul lök finhackad
  • Olja till stekning
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1/2 dl Hoisin sås
  • 3 msk Sweet chilisås
  • Koriander
  • Picklad rödlök
  • Sallad
  • Baobullar/steambuns
  • Rostad lök

Sesammajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja 2 tsk sesamolja

Så här gör du:

Sesammajonnäs

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger, salt och senap.
  2. Häll i oljan sakta samtidigt som du vispar och fortsätt vispa tills all olja är nedvispad i majonnäsen.
  3. Blanda ner sesamoljan och toppa med rostade sesamfrön. 

BAO

  1. Fräs lök och vitlök i pannan med lite olja och i med färsen.
  2. Stek upp färsen och tillsätt Hoisin sås samt Sweet Chilisås.
  3. Låt puttra någon minut.
  4. Ånga upp bullarna i ångugn, eller använd en kastrull med kokande vatten och ett durkslag med ett lock över. 

Fyll bullarna med grönsaker, fyll på med färs och toppa med sesammajonnäs, rostad och picklad lök samt koriander.

Recept: Sandra Hamilton.

Bild: Cecilia Möller