Vilthamburgare med lingonmajonnäs och Västerbottenost

Vilthamburgare med lingonmajonnäs och Västerbottenost

Sugen på en saftig viltburgare? Då måste detta recept provas. Serveras med en härlig västerbottenost och bacon.

Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Prova istället hemmagjord lingonmajonnäs till det vilda köttet!

Ingredienser:

Burgare

  • 600-700 g älgkött exempelvis bogstek, bringa, eller ytterlår.
  • Salt  och peppar

Lingonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lingon rårörda
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk lime pressad

Till servering

  • 4 st hamburgerbröd
  • Västerbottenost
  • 8 skivor bacon
  • Sallad

Så här gör du:

  1. Mal köttet grovt, tillsammans med talgen (ifall du blandar upp köttet med extra fett). Forma fyra biffar.
  2. Blanda alla ingredienser till majonnäsen.
  3. Stek baconskivorna knapriga.
  4. Forma färsen löst till hamburgare utan att arbeta färsen för mycket.
  5. Krydda runt om med salt och peppar.
  6. Stek 2-3 minuter på varje sida så att hamburgarna är lätt rosa inuti.
  7. Lägg på osten på slutet så att den smälter en aning.
  8. Stek hamburgerbröden lätt, lägg på salladsblad, färsbiff, bacon och en rejäl klick lingonmajonnäs.

Recept och bild från Viltmat.nu