Vilttaco på hjort

Vilttaco på hjort

Saftiga tortillabröd fyllda med kryddad hjortinnanlår, en krispig och fräsch gurksalsa smaksatt med koriander och lime. En riktig helgfavorit.

Ingredienser:

  • Hjortinnanlår

Köttet kan bytas ut mot annat kött om så önskas. Receptet passar lika bra till vildsvinskarré och vildsvinsfärs som till en älgfilé.

Kryddpasta

  • 1 msk tomatpuré
  • Citronjuice från 1 halv citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 kryddmått Chili
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Oregano
  • Salt och peppar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soya

Gurksalsa

  • 1 gurka
  • 1 lime
  • Färsk Koriander
  • Silverlök.
  • 1 röd chili
  • sesamolja

Så här gör du:

Tacos

  1. Blanda ihop alla ingredienser till kryddpastan i en skål och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Se till att stekpannan är riktigt het och lägg i ett par skivor hjortfilé. Stek ca 2 minuter på ena sidan och se till att få bra stekyta. Vänd köttet och stek snabbt på andra sidan men ta upp från stekpannan innan det är genomstekt.
  3. Strimla köttet och vänd snabbt ner i pannan med kryddpastan. Rör om och ta bort från värmen.
  4. Värm bröden i ugnen eller stek snabbt i en torr stekpanna.

Gurksalsa

  1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked.
  2. Tärna gurkan och hacka silverlöken. Lägg i en bunke.
  3. Finhacka chilin.
  4. Bryt eller hacka ner koriander.
  5. Pressa ner en halv lime och smaka av med ett par droppar sesamolja salt och peppar.

 

Servera tacosen med gurksalsa och majonnäs.